Oftest stillede spørgsmål

Om Hopes

 
Hvem er Hopes Foundation?
Vi er en sponsorbaseret non-profit organisation med fokus på at skabe en tryggere tilværelse og skolegang for udsatte børn. Dette gør vi gennem fadderskaber og aktiv indsats i børnenes lokalområde.
 
Hvad er Hopes ABC?
Hopes ABC er navnet på vores skole i landsbyen Landi Daudzai, Charsadda i Pakistan. Her tilbyder vi skolegang til børn fra fattige familier.
 

Dit bidrag

 
Kan jeg blive fadder hos Hopes, hvis jeg er under 18 år?
Hvis du er under 18 år, kræver det samtykke fra dine forældre hvis du ønsker at blive fadder hos Hopes. Kontakt os og få en samtykkeerklæring tilsendt som dine forældre kan underskrive.
 
Hvordan betaler jeg mit fadderskabsbidrag?
Dit fadderskabsbidrag opkræves månedligt via indbetalingskort eller Betalingsservice.

Tilmeld dit bidrag til Betalingsservice, så er du sikker på at den bliver betalt til tiden hver gang. Husk at indtaste dit fadder/kundenr.

 
Hvordan forvalter Hopes mine bidrag?
Dine bidrag til Hopes Foundation vil gå til at skabe skolegang for udsatte børn i vores lokalområder. Vores midler bruges på børns skolegang, skoleredskaber, uniform og lægehjælp.

Går mit bidrag direkte til mit fadderbarn?
Dit bidrag går ikke til det enkelte fadderbarn, men til at udvikle barnets lokalsamfund og skole. Alle børn i Hopes får samlet gavn af vores arbejde takket være dit bidrag.

Hvor meget at mit bidrag går til administration?
Vi er stolte over at have en lav administrationsprocent. Vores administrationsomkostninger udgør maksimalt 10% om året. I 2017 udgjorde det kun 7,76% (Kilde: Årsregnskab 2017).

Kan jeg få fradrag for mine bidrag til Hopes?
Ikke endnu, men vi arbejder på det. Hopes mangler at nå op på det antal medlemmer som kræves for at blive godkendt til fradrag hos SKAT. Vi forventer at vores status ændrer sig i nærmeste fremtid.

 

Dig og dit fadderbarn

 
Kan jeg selv vælge mit fadderbarn?
Du kan vælge dit fadderbarns køn og Hopes vil udvælge et barn til dig ud fra dit ønske.
 
Hvad kan jeg som fadder forvente at modtage fra Hopes?
Som fadder kan du forvente at modtage billeder, skolerapporter og breve fra dit fadderbarn.
 
Hvornår modtager jeg nyt om mit fadderbarn?
Billeder, rapporter og breve udsendes 1 gang om året.
 
Kan Hopes garantere, at mit fadderbarn går i skole?
Vores mål er, at alle børn skal gå i skole. Langt de fleste af vores fadderbørn går på vores skole. Vi er stolte over at have en lav fraværsprocent.
 
Der kan være mange hindringer i fattige lande, som gør at børn ikke kommer i skole. Det kan for eksempel skyldes manglende transport, dårlig infrastruktur eller krig og konflikter i lokalområdet. Vi eller andre organisationer kan derfor ikke garantere at hvert eneste barn går i skole. Vi arbejder sammen med lokalbefolkningen om at sende alle børn i skole. Inklusiv dit fadderbarn.
 
Hvor kan jeg se hvordan mit fadderbarn klarer sig i skolen?
Hopes sender dig skolerapporter med karakterer, så du kan følge med i dit fadderbarns faglige udvikling.
 
Får mit fadderbarn andre ydelser udover skolegang?
Ja. Vores mål er at tilbyde alle vores fadderbørn et sundt og nærende måltid mad hver dag samt jævntlige lægetjek. Derudover arbejder vi for at skabe bedre vilkår for dit fadderbarn udenfor skolen, ved blandt andet at deltage i udviklingsprojekter i børnenes lokalområde.
 
Kan jeg skrive til mit fadderbarn?
Ja. Skriv gerne på engelsk eller dit fadderbarns eget sprog, hvis du har mulighed for det. Så går det hele lidt hurtigere. Hvis du skriver på dansk, sørger vi for at oversætte dit brev. Send dit brev til vores postadresse: Hopes Foundation, Grænsevej 47, 2650 Hvidovre. Du er velkommen til at vedlægge fotos, tegninger, postkort m.m.
 
Kan jeg sende en gave til mit fadderbarn?
Vi sender ikke gaver ned til dit fadderbarn. I stedet anbefaler vi, at man sender en særskilt donation. Du kan donere et valgfrit beløb via netbank til vores konto 8401-1185497 i Merkur Andelskasse.
 
Må jeg dele billeder af mit fadderbarn på sociale medier?
Af hensyn til børnenes sikkerhed og ret til privatliv, opfordrer vi ikke at du deler billeder af dit fadderbarn på sociale medier, således at barnet kan identificeres. Vi henviser til EUs direktiv om databeskyttelse på området, som er lavet for at beskytte børns rettigheder. Du er selvfølgelig velkommen til at vise billeder af dit fadderbarn til venner og familie i private sammenhænge.
 

Opsigelse

 
Hvor længe varer et fadderskab?
Hopes støtter fadderbørnene indtil de kan klare sig selv økonomisk og socialt. Dit fadderskab stopper ikke automatisk, men fortsætter mens barnet tager en uddannelse eller forbereder sig på voksenlivet. Du får besked fra Hopes Foundation, når fadderskabet ophører. Som udgangspunkt ophører dit fadderskab når barnet fylder 21 år. På det tidspunkt tilbyder vi dig automatisk et nyt fadderskab.
 
Kan jeg opsige mit fadderskab?
Ja. Du kan opsige dit fadderskab til enhver tid ved at kontakte os skriftligt eller på telefon.
 
Hvad sker der med mit barn, hvis jeg stopper mit fadderskab?
Dit fadderbarn vil blive tilknyttet en ny fadder, når dit eget fadderskab ophører.